Ervaringen met Energie direct
vrijdag, 13 september 2013 11:09

Bij het maken van de keuze voor een energieleverancier, worden verschillende afwegingen gemaakt. De belangrijkste keuze is voor veel Nederlanders de prijs van energie. Iedereen wil zijn energiekosten zo laag mogelijk houden. Wanneer Nederlanders gaan zoeken naar een nieuwe energieleverancier, wegen zij vaak een tweede aspect mee: wat zijn de ervaringen met de verschillende energieleveranciers?

Een mooi voorbeeld van een energieleverancier waarbij de afweging tussen prijs en ervaring speelt is Energie direct. De ervaringen lopen erg uiteen: de één is tevreden en de ander heeft negatieve ervaringen met Energie direct gehad.

Er zijn verschillende positieve Ervaringen met Energie direct. De meeste Nederlanders ervaren de prijs als een positief punt. Dat is niet gek, want Energie direct is een van de goedkoopste energieleveranciers. Over de klantenservice van Energie direct zijn zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden. Positieve ervaringen gaan over dat vragen goed beantwoord worden en er vaak goede oplossingen geboden worden. Volgens alle ervaringen is het overstappen van een andere leverancier naar Energie direct gemakkelijk.

Uit negatieve ervaringen over de klantenservice blijkt dat zij vaak veel beloven, maar niet al deze beloftes nakomen. Hierbij gaat het vaak over besparingen op energieverbruik. Betalingsproblemen en boetes worden ook vaak genoemd. Bij meerdere Nederlanders is het voorgekomen dat zij het contract wilden verlengen tegen dezelfde prijzen, Energie direct bevestigde dit, maar kwam later toch met hogere energieprijzen.

Tot slot de gemiddelde scores. 85% van de Nederlanders die Energie direct beoordeeld hebben, zouden Energie direct aanbevelen. De ervaringen met Energie direct zijn wat minder positief, vooral over ‘klantenservice’ en ‘klachtafhandeling’. Op dit punt geeft de consument namelijk twee van de vijf sterren. De energierekening, het overstapproces en de bereikbaarheid krijgen een score van twee en een halve ster. De prijs krijgt de beste score, namelijk drie sterren.

Uiteindelijk is de conclusie: ‘Energie direct is de goedkoopste energieleverancier, maar de ervaringen op andere vlakken zijn vaak minder positief.’