Energie leveranciersLaatste ervaringen

Goedkoop gas en stroom

Goedkoop gas en stroom

Zoekwoorden

bij   dan   dit   electrabel   energie   energieleverancier   energiemaatschappij   ervaringen   essent   ipad   klanten   maatschappij   nederlandse   nuon   ook   oxxio   positieve   uit   veel   worden   wordt  Ervaringen met energiemaatschappij Oxxio
vrijdag, 04 oktober 2013 12:08

ervaringen met energiemaatschappij oxxioVoortdurend worden energiemaatschappijen met elkaar vergeleken. Vaak is de prijs van doorslaggevend belang aangezien iedereen tegenwoordig op de kleintjes moet letten. Energiemaatschappijen zetten hier via reclames en acties vol op in om de consument uiteindelijk een contract bij hun bedrijf te laten ondertekenen. Worden de beloftes wel goed nagekomen door de energiemaatschappijen?  Wordt de consument niet misleid door fantastisch ogende aanbiedingen? Hoe wordt dit ervaren?

Vandaag nemen we de iPad actie van energiemaatschappij Oxxio onder de loep. Wat zijn de ervaringen van mensen die bij Oxxio een energiecontract met iPad actie hebben afgesloten? Zijn de energiekosten gelijk gebleven? Werd de iPad wel op tijd geleverd? Via de onderstaande energie ervaringen geven we je een goed beeld.

Beloftes van Oxxio

Voordat we bespreken hoe de consument Oxxio als energiemaatschappij ervaart kijken we eerst naar de beloftes die Oxxio doet: ontvang bij overstappen een gratis iPad, Galaxy Note of Samsung Notebook naar keuze. Hiernaast worden de consumenten door verkopers aan de deur geïnformeerd dat de levering van de iPad maximaal drie weken duurt.

Ervaringen gratis iPad actie

De ervaringen leren dat er inderdaad geen kosten zitten in het aanschaffen van de iPad, Galaxy Note of Samsung Notebook. Wat door Oxxio natuurlijk niet wordt verteld zijn de extra hoge energiekosten die pas na binnenkomst van de energierekeningen worden ervaren.

Voordat je in aanmerking komt voor de gratis iPad of ander moet je wel een energiecontract voor 3,5 jaar ondertekenen. Daar zit je dan ook echt drieënhalf jaar aan vast. Tijdens die 3,5 jaar liggen de prijzen voor stroom, gas en vastrecht veel hoger dan bij een normaal energiecontract. Per jaar kan dit verschil bij gemiddeld verbruik oplopen tot bijna €200,- per jaar. Doe dit bedrag maal de contractduur van 3,5 jaar en je komt uit op een bedrag van €700,- euro voor de iPad. Zoals Oxxio zelf op de site al aangeeft liggen de kosten voor een iPad, Galaxy Note of Samsung Notebook een stuk lager dan die €700,-. Je kunt beter zelf naar de winkel gaan, dan heb je hem ook meteen in huis.

Hiernaast zijn de ervaringen met de levering van de iPad niet beter. Soms met maandenlange vertraging. Soms werd er helemaal geen iPad geleverd. In die gevallen was de iPad wél beloofd door een medewerker van Oxxio. Maar was er toch een ander energiecontract ondertekend waar deze actie geen onderdeel van was.

Ervaringen verkopers aan de deur

Naast de negatieve ervaringen met de langdurige iPad actie geven ook veel klanten aan dat ze negatieve ervaringen hebben met Oxxio verkopers aan de deur. Denk aan valse beloftes die worden gemaakt. Maar er waren ook ervaringen met onbeschoft gedrag en onvriendelijke service. Wanneer daar dan meldingen van werden gemaakt werden zij bij de klantenservice ook niet vriendelijk geholpen.

We kunnen concluderen dat de Oxxio ervaringen voornamelijk negatief zijn. Of het nu gaat over de ervaringen met acties die Oxxio aanbiedt of de klantenservice. Oxxio heeft nog een hoop te leren.