Energie wordt duurder
maandag, 09 juli 2012 14:24

De kosten van energie zullen nog meer gaan stijgen.

De reden voor de stijgende energiekosten is voornamelijk dat er door de maatschappij steeds meer groene energie geëist wordt. Hierbij zijn de goedkopere vormen van energie, kernenergie en fossiele energie, minder gewenst. Groene energie is voor energieleveranciers duurder. Energieleveranciers leggen deze hogere rekening vanzelfsprekend bij de consumenten neer.

Lagere inkomens zullen het in de toekomst lastig krijgen om de energierekening te blijven betalen. In Duitsland en Engeland is er al sprake van dat energie onbetaalbaar is voor de lagere inkomens. Er wordt onderzoek gedaan naar hoe energie goedkoper kan worden. In Duitsland is het probleem dat zonne-energie veel gesubsidieerd wordt, terwijl de grootste kansen voor groene energie liggen bij biomassa.

Een mogelijke oplossing is dat de overheid een deel van de energierekening van de lagere inkomens gaat betalen. Verder kan kernenergie een tijdelijke oplossing bieden wanneer deze vorm van energie meer gewaardeerd zal worden door de maatschappij. De ervaring leert dat kernenergie risico's met zich meebrengt.

Essent is een energieleverancier die veel in biomassa investeert.