Energie ervaringen met Nuon
donderdag, 28 november 2013 20:49

Nuon ervaringenNuon is één van de grootste energie leveranciers van de Benelux. Met maar liefst 2,3 miljoen klanten in Nederland zijn ze een grote markt speler. Sinds 2009 is Nuon een onderdeel van het Zweedse bedrijf Vattenfall, één van de grootste energie leveranciers van de Scandinavische landen. Het is belangrijk volgens Nuon dat er op een evenwichtige manier word overgegaan naar duurzame energie. Wij vroegen ons af hoe het is gesteld met de Nuon ervaringen. Wij zijn gaan uitzoeken wat de positieve en de negatieve ervaringen zijn.

Positieve Nuon ervaringen

Er zijn maar weinig positieve Nuon ervaringen te vinden. Dit zegt aan de andere kant ook niet heel veel, mensen gaan eerder het internet op om te klagen dan een goede positieve reactie achter te laten. De positieve reactie's die wel te vinden waren, waren van mensen die al een aantal jaar bij Nuon zitten en die zeggen dat zij nooit slechte ervaringen met deze leverancier hebben gehad. Ook is het zo dat in Nederland alleen al 2,3 miljoen mensen bij Nuon zitten. Hieruit zou je kunnen concluderen dat er genoeg tevreden klanten zijn. Verder zijn er positieve ervaringen over de betalingsherinneringen. Zo zijn de eerste 3 herinneringen van het jaar zonder extra kosten, daarna kost het 5 euro per herinnering. Deze prijs ligt bij veel andere energie leveranciers vaak hoger.

Negatieve Nuon ervaringen

In tegenstelling tot de positieve, zijn er veel negatieve Nuon ervaringen te vinden. Dit gaat dan voornamelijk over spookrekeningen en bepaalde fouten in de administratie. Ook wanneer je over stapt van energie leverancier is dit een dure grap. De maanden tot het einde van je contract worden door verrekend bij Nuon en daar komt ook nog eens een extra boete op. Daarbij zijn er ook nog ervaringen met Nuon waarbij het bedrijf te veel zou hebben gerekend en dat het te ver afzit van de afleesbare meterstand. Allemaal nare ervaringen dus. Wel is dit een zeer klein aantal van alle klanten van Nuon.

Conclusie Nuon ervaringen

Onze conclusie luid: Nuon is, net als alle andere energie leveranciers, soms een beetje slordig met de administratie. Ook zijn de boetes voor contract breuk relatief hoog. Verder zijn de prijzen van deze leverancier weer redelijk laag. Al met al is Nuon een prima energie leverancier en zijn er van de 2,3 miljoen gebruikers in Nederland alleen al, maar weinig mensen die klagen. Het is het dus zeker waard om over te stappen naar Nuon wanneer zij een goede aanbieding hebben en het ook nog eens veel geld kan schelen.

>Nuon ervaringen