Energie ervaringen met Essent zeker dalen
donderdag, 09 januari 2014 19:44

Essent zeker dalenEnergie leveranciers proberen met allerlei acties te stunten en zo veel mogelijk klanten te trekken. Essent heeft een zeer interessante aanbieding. Essent zeker dalen. Hierbij garandeert Essent dat ze een stroom tarief aanbieden dat elk jaar gaat dalen. Dit klinkt natuurlijk zeer mooi maar is dat ook wel zo? Veel mensen hebben hier hun twijfels over en vragen zich af of dit wel zo voordelig is als Essent beweert. Wij zijn er maar even in gedoken en hebben gekeken wat de energie ervaringen met Essent zeker dalen zijn. We leggen het allemaal even uit en vertellen of er bij Essent zeker dalen een addertje onder het gras zit.

Essent zeker dalen addertje

Bij de Essent zeker dalen actie zit zeker een addertje onder het gras. Deze actie geld alleen voor de stroom prijzen. Met de gas rekening word niks gedaan de 3 jaar dat het contract loopt. Het vervelende hieraan is dat het grootste deel van de gas en stroom rekening door het gas in beslag word genomen. Daarbij krijg je de korting van 10% het tweede jaar pas. In filmpjes van Essent staat dan een percentage van 20 voor het derde en laatste jaar van het contract. Dit is zeer misleidend aangezien je dat jaar ook 10% korting krijgt. Essent benoemd ook dat er een korting van in totaal 20% over de 3 jaar word berekend. Dit is niet helemaal waar aangezien je het eerste jaar de volle mep betaald en het tweede jaar een korting van 10% krijgt en pas in het laatste jaar een 20% korting krijgt. Hierdoor is het al een stuk minder voordelig dan je zou denken nadat je de site van Essent zeker dalen hebt gezien. Als laatste Essent zeker dalen addertje is er nog de korting die niet over de gehele rekening van stroom gaat maar alleen over het variabele deel. Dus niet over de leveringskosten. Al met al maakt het dat Essent toch een stuk duurder is dan dat ze zich voor deden.

Essent zeker dalen goedkoop of duur?

Veel mensen zullen zich nu afvragen of Essent zeker dalen duur of goedkoop is. Dit is heel erg gezin afhankelijk. Daarbij is het ook een klein beetje gokken. De prijzen van gas moeten niet opeens flink gaan dalen want daar profiteer je dan niet van mee.  Wanneer de prijzen voor gas omhoog schieten blijft jouw prijs wel het zelfde. Daarbij zijn de instap prijzen voor stroom gemiddeld net iets hoger. Maar aan het einde van je contract ben je weer wat goedkoper uit, aangezien je dan twee keer 10% bent gezakt in prijs. Het is dus heel erg gezin afhankelijk of je wel of niet goed profiteert van Essent zeker dalen. Wat in ieder geval zeker is, is het Essent zeker dalen addertje. Want je moet goed opletten dat je niet blind voor de verkoop praatjes van Essent valt.

>Essent ervaringen