Energie ervaringen helpen!
donderdag, 06 maart 2014 11:41

Goede ervaringenTegenwoordig leven we in het tijdperk van online delen, vroeger vertelde je aan directe contacten bijvoorbeeld hoe jou ervaring met Essent was. Zeker als je een negatieve ervaring had, dan wisten je vrienden ook gelijk dat ze niet naar Essent moesten gaan.

Het effect van energie ervaringen delen?

Jouw ervaringen met bijvoorbeeld Essent of Nuon zullen toekomstige klanten beïnvloeden, soms zo erg dat ze misschien zelfs van gedachten veranderen. Buiten het feit dat jou ervaringen met Essent en Nuon mensen helpen, helpt het ook de energieleverancier zelf. Neem Essent bijvoorbeeld, deze energieleverancier is vaak online te vinden. De ervaringen van klanten zijn voor Essent belangrijk, zo reageren ze op forum posts en soms zelfs op websites zoals deze.

Het effect hiervan is dat de negatieve ervaringen van Essent die normaal niet de energieleverancier bereik zouden hebben, nu toch een plaats hebben gevonden. De energieleverancier kan dan de volgende dingen doen: de klant zelf benaderen en samen zoeken naar een oplossing; de klant benaderen via de website of totaal negeren. Het benaderen van de klant zelf zal niet snel gedaan worden aangezien dit heel persoonlijk kan worden ervaren, het benaderen via de webiste of het forum is een betere optie. Websites en forums updaten je vaak als iemand gereageerd heeft op je bericht, dan is de instap beter. Tevens is het publiekelijk zichtbaar waardoor het positieve PR is.

Het effect van positieve energie ervaringen?

Positieve ervaringen hebben altijd een kans om niet echt te lijken, als een energieleverancier alleen maar goede ervaringen krijg ga ik juist vragen stellen. Het halen van een 10 uit 10 cijfer is net als in de echte wereld vrijwel onmogelijk, daarom zijn energie ervaringen waar geen 100% score wordt gegeven voor mijzelf belangrijker. Energie ervaringen kunnen overigens wel 10 uit 10 zijn, het blijft immers altijd een mening van de persoon zelf.

Het maakt eigenlijk niet uit of er een positieve ervaring gedeeld is, het is altijd belangrijk. Daarom is het belangrijk jou ervaringen altijd te delen ook al is dit negatief of positief, jou ervaring helpt anderen.

> Ervaringen van Essent kan je hier lezen