Energie leveranciersLaatste ervaringen

Goedkoop gas en stroom

Goedkoop gas en stroom

Zoekwoorden

bij   dan   dit   electrabel   energie   energieleverancier   energiemaatschappij   ervaringen   essent   ipad   klanten   maatschappij   nederlandse   nuon   ook   oxxio   positieve   uit   veel   worden   wordt  Positievere ervaringen bij energiemaatschappijen met een slimme thermostaat
dinsdag, 25 november 2014 08:35

Positievere ervaringen bij energiemaatschappijen met een slimme thermostaatSteeds meer ervaringen bij een energiemaatschappij worden positiever dankzij de slimme thermostaat.

Positievere energie ervaringen met een slimme thermostaat

De slimme thermostaat is volop in ontwikkeling en zal de komende jaren bijdragen aan positievere energie ervaringen bij energiemaatschappijen. Dit komt doordat een slimme thermostaat de nieuwe manier van besparen op de jaarafrekening in Nederland is. Zo worden de ervaringen met de Nederlandse Energie Maatschappij positiever door "Anna".

Niet alleen de Nederlandse Energie Maatschappij werkt aan een betere ervaring. Essent gaat de concurrentie aan met Nest. Anna is een productie van de Nederlandse Energie Maatschappij waarbij Nest een productie is van Google.

Positievere ervaringen Essent

Essent heeft zijn slimme thermostaat “Nest” enige tijd geleden geïntroduceerd. Hiermee kunnen de ervaringen met Essent positiever worden. Dit komt doordat Nest de consument helpt met het besparen op energie. Hiermee kan per jaar ongeveer € 65,- bespaart worden op de jaarafrekening. Bovendien kan de slimme thermostaat op afstand bestuurd worden via een smartphone of tablet wanneer Nest met WiFi verbonden is. Energie ervaringen met Essent heeft men hierdoor zelf in de hand.

Nest bespaart energie door te leren van het temperatuur gebruik van zijn gebruiker. Hierdoor stelt Nest temperatuur schema’s op en daarbij registreert Nest via een motion sensor wanneer iemand wel of niet thuis is. Zo staat de verwarming niet meer onnodig aan. Daarbij kan de verwarming op afstand aangezet worden zodat het huis verwarmt is bij thuiskomst.

Nest draagt bij aan positievere ervaringen Essent

Positievere ervaringen Essent dankzij het gebruik van een slimme thermostaat vereist de volgende aandachtspunten:

  • Redelijk WiFi signaal
  • Nest Thermostaat
  • Een vrij stopcontact binnen 1,5m van de CV-Ketel
  • Werkt met boiler contact van CV-ketel
  • Gratis bij 5 jaar Groene Stroom & Gas Zeker Nest (t.w.v. € 219,-)

De bovenstaande punten lijken zeer simpel. Echter is het raadzaam om te controleren of het WiFi signaal sterk genoeg is om tot de CV-Ketel te komen. Het kan zo zijn dat de WiFI router ver van de CV-ketel geplaatst is. Mocht het signaal bij de CV-ketel wat zwak zijn dan kan men altijd een WiFi versterker in huis plaatsen. Tevens is het raadzaam om te controleren of een stopcontact beschikbaar is voor de slimme thermostaat binnen 1,5m van de CV-ketel. Indien een stopcontact in gebruik is kan een stekkerdoos een oplossing bieden.

Doordat Nest helpt met het besparen van energie zal dit bijdragen aan positievere energie ervaringen met Essent. Echter kan iedereen gebruik maken van Nest. Men is dus niet verplicht tot het afsluiten van een energie contract bij Essent. Nest is los te koop in tegenstelling tot bijvoorbeeld Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij.