Energie leveranciersLaatste ervaringen

Goedkoop gas en stroom

Goedkoop gas en stroom

Zoekwoorden

bij   dan   dit   electrabel   energie   energieleverancier   energiemaatschappij   ervaringen   essent   ipad   klanten   maatschappij   nederlandse   nuon   ook   oxxio   positieve   uit   veel   worden   wordt  Ervaring met prijsvechters in de energiemarkt
vrijdag, 20 maart 2015 14:44

Goedkope energieSteeds meer Nederlanders stappen over van energiebedrijf, maar wat is slim? Kiezen voor een van de energiereuzen of voor een kleiner en relatief nieuw energiebedrijf?

Energiereuzen hebben het moeilijk

Steeds meer energiereuzen krijgen te maken met concurrentie van kleine prijsvechters. Bekende energieleveranciers als Nuon, Eneco en Oxxio verloren de afgelopen 2 jaar relatief veel klanten aan kleinere energiebedrijven. De nieuwere energieleveranciers zoals Greenchoice en Electrabel doen het juist heel goed en zien het klantenbestand groeien. Ook andere kleinere energiebedrijven die zich volledig richten op het aanbieden van goedkope energie zien hun omzet stijgen.

Met een agressieve prijsstrategie gericht op hoge kortingen weten zij veel overstappers binnen te halen. Maar kennen de vaak kleinere en goedkopere energieleveranciers ook nadelen? Bieden ze dezelfde service en dienstverlening? Of misschien wel betere?

Klanttevredenheid energiereuzen en kleine energieleveranciers

Uit recent onderzoek blijkt dat veel klanten van de energiereuzen niet heel tevreden zijn, gemiddeld gezien geven ze hun energiebedrijf een rapportcijfer tussen een 5,5 en een 6,5. Dit lage rapportcijfer kan erop duiden dat veel klanten niet heel tevreden zijn over de service en daarom overstappen naar een ander (kleiner) energiebedrijf. Ook realiseert een steeds groter deel van de markt zich dat overstappen echt loont, uit meerdere onderzoeken en publicaties blijkt dat het regelmatig overstappen van energieleverancier een stuk voordeliger is dan jaren klant blijven bij hetzelfde energiebedrijf.

De afgelopen jaren is de drempel om over te stappen ook een stuk lager komen te liggen door de opkomst van diverse energievergelijkingssites. Deze maken het vergelijken van energiepakketten en energiebedrijven een stuk eenvoudig. Nieuwere partijen als Budget Energie, Greenchoice en United Consumers scoren ten opzichte van de energiereuzen een stuk beter qua service en dienstverlening, hier liggen de gemiddelde rapportcijfers tussen de 6,6 en 7,7. Ook weten ze zich goed te onderscheiden op bijvoorbeeld prijs, kwaliteit of duurzaamheid. Iets wat de energiereuzen minder goed lukt.

Kijkend naar recent onderzoek valt te concluderen dat het overstappen naar een relatief klein energiebedrijf geen echte risico’s kent. De ervaring van de meeste klanten zijn beter en de prijzen liggen in veel gevallen ook lager door hoge welkomstkortingen. Voor veel mensen reden genoeg om de energiereuzen te verlaten.